“Повернись живим” вкладе 200 млн у зв‘язок “Бригад наступу” (фото)

Війна з Росією, ЗСУ, НАТО

Українські благодійники вкладуть значні кошти у розгортання зв‘язку та управління в новостворених частинах Сил оборони.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо з посиланням на благодійну організацію  “Міжнародний благодійний фонд  Повернись живим”.

Кошти будуть вкладені у посилення зв‘язку, ситуаційної обізнаності та керованості новостворених бригад Збройних Сил України.

Тисячі цифрових захищених радіостанцій, різноманітних антен, ноутбуків, моніторів, камер, акумуляторів, генераторів, старлінків, кілометри кабелів — сотні одиниць номенклатури вже закуплено, купується або передається вже сьогодні.

Від якості зв‘язку, управління та ситуаційної обізнаності значною мірою залежить результат будь-якої операції — чи то наступ, чи оборона.

Передане українським військовим обкладення для зв'язку та управління від фонду «Повернись живим». Березень 2023. Україна. Фото зі сторінки фонду

«Це основа основ. І це те, у що потрібно першочергово вкладатися задля реалізації потенціалу всієї тієї західної техніки та озброєння, що ми отримуємо», – розповів директор фонду Тарас Чмут.

Цього тижня три частини отримали від фонду мережеве обладнання засоби спостереження, живлення та техніку для командних пунктів на 4,779,518 гривень.

Було передано:

  • 24 портативні зарядні станції;
  • 22 місткі акумуляторні батареї;
  • 21 ноутбук, 15 телевізорів, 9 моніторів, 7 медіаплеєрів, 17 кабелів HDMI і 4 принтери для облаштування командних пунктів;
  • 16 терміналів Starlink, 12 маршрутизаторів, 10 роутерів, 4 комутатори, 2 радіосканери та 2 набори конекторів й 11 — інструменту для роботи з мережевим обладнанням;
  • 16 потужних камер відеоспостереження;
  • 11 генераторів (дизельних та інверторних), а також 7 перетворювачів напруги й 8 інжекторів;
  • 8 жорстких дисків і 28 карт памʼяті;
  • 3 мобільні комплекси спостереження для моніторингу обстановки на фронті з безпечної позиції;
  • 6,4 км різноманітного кабелю для налагодження внутрішніх мереж звʼязку підрозділів.

Передане українським військовим обкладення для зв'язку та управління від фонду «Повернись живим». Березень 2023. Україна. Фото зі сторінки фонду

Зараз в Україні формують десятки нових бойових частин — «ударний кулак» для звільнення українських територій.

«Держава та партнери забезпечать зброєю, формою, засобами захисту і купую всього іншого. Але далеко не всім. І тут плече підставить волонтерський рух», – зазначив Тарас Чмут.

Нагадаємо, великий контрнаступ України на російські окупаційні сили очікують у другій половині весни. Про невідкладність наступу говорив напередодні міністр оборони США Ллойд Остін, заявивши, що «Україна не може гаяти час».

Міністр оборони США Ллойд Остін

«Ми повинні швидко і повністю виконати наші обіцянки. Це передбачає доставку нашої бронетехніки на поле бою і забезпечення того, щоб українські солдати якнайшвидше отримали підготовку, запасні частини і технічну підтримку, необхідну їм для використання цих нових систем», – підкреслив Остін.