У РНБО розповіли про стан російського літака А-50 (відео)

Війна з Росією, ЗСУ

Пошкоджений партизанами в Білорусі російський розвідувальний літак А-50 потребує значний час на відновлення.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо з посиланням на секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олексія Данілова.

За його словами, РФ навряд чи зможе його швидко відремонтувати, враховуючи санкції.

«Білоруські партизани, за нашою інформацією, пошкодили досить потужно цей літак. Він на сьогоднішній день не знаходиться у справному стані», – заявив Данілов.

Секретар РНБО пояснив, чому, на його думку, окупантам не вдасться відремонтувати літак.

За його словами, хоч росіяни й заявляють, що швидко відремонтують літак, їм не вдасться це зробити.

«Але з урахуванням того, що Росія під санкціями, ми не думаємо, що в них це швидко вийде. Це викликало таку неадекватну реакцію в Лукашенка», – додав Данілов.

Нагадаємо, 7 березня Олександр Лукашенко визнав пошкодження російського літака далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 на території Білорусі.

«На щастя, літак не зазнав якихось значних пошкоджень, крім, як вони кажуть, подряпин та однієї пробоїни в корпусі, яка військовому літаку не заважає виконувати його обов’язки. Ми вам показували цей літак. Як мені повідомили, він навіть президента зустрічав, коли я повертався із Пекіна. Проте ми попросили росіян, щоб вони взяли цей літак на обслуговування та надіслали нам інший», – сказав Лукашенко.

Також Лукашенко заявив, що до підриву літака А-50 нібито причетний диверсант та його посібники. Він заявив, що «шпигун» нібито був завербований Службою безпеки України у 2014 році і розуміється на IT-технологіях. Щобільше, диктатор стверджує, що «диверсанта» затримали.

Нагадаємо, вранці 27 лютого на аеродромі «Мачулищі» пролунали вибухи. Згодом стало відомо, що літак А-50У ПКС РФ атакували два дрони. У Повітряних силах ЗСУ згодом цей інцидент назвали «хорошою новиною», адже пошкоджений А-50 дуже важливий для ведення бойових дій проти України.

Летовище «Мачулищі» розташоване за 12 км від Мінська. Цей білоруський аеродром активно використовує російська авіація для війни з Україною.