У Генштабі не виключають проникнення ДРГ з території РФ та Білорусі (фото)

Війна з Росією, ЗСУ

Ворог зберігає присутність військ на прикордонній з Україною території. Разом з тим особливих змін у складі та техніки не зафіксовано.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 20 листопада.

“На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено“, – йдеться у повідомлені.

Підкреслюють, що у прикордонних районах Брянської та Курської областей противник продовжує утримувати свої підрозділи. Тож в ГШ зазначають, що окупанти можуть здійснити низку провокацій.

СБУ затримала диверсантів на території Сумщини, листопад 2022 Фото: СБУ

“Не виключається, що ворог здійснить спроби збройних провокацій на державному кордоні, а також спроби проникнення диверсійно-розвідувальних груп противника з території російської федерації та республіки білорусь“, – додали в ГШ.

Крім того, на Слобожанського напрямку у прикордонних районах Бєлгородської області підрозділи армії РФ продовжують демонстраційні та провокаційній дії. Зокрема з мінометів обстріляли район населеного пункту Стариця в Харківській області.

Стариця, Харківська область, листопад 2022 Джерело: liveuamap

Нагадаємо, окупанти продовжують поповнювати лави своїх підрозділів зокрема “ПВК “Вагнер” за рахунок чоловіків, які відбувають покарання. Так напередодні журналісти зафіксували, що в РФ різко скоротилася  кількість ув’язнених.

На початок вересня у російських колоніях перебували майже 348 тисяч осіб, на початок жовтня ця кількість скоротилася до 338 тисяч, а на початок листопада – до 325 тисяч.

Припускають, що це результат саме вербувальної кампанії щодо залучення ув’язнених до бойових дій.

Пригожин Євген вербує російський ув'язнених у "ПВК Вагнер". Росія. Вересень 2022. Відео з соцмереж

Ще у серпні цього року стало відомо, що так звана “ПВК Вагнера” почала вербувати у свої формування російських в’язнів. У відкритому доступі з’явилося відео із Євгеном Пригожиним, який особисто вербує засуджених. Їм пропонують помилування через пів року служби та грошову винагороду.