Росіяни масово атакували Україну дронами Shahed (фото)

Війна з Росією, ЗСУ

Росія масово атакувала Україну дронами-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо.

Уночі та вранці понеділка, 17 жовтня, іранські БПЛА атакували столицю та інші регіони.

У Києві пролунала серія гучних вибухів. Це відбулося після того, як 06:15 по всій Київщині та низці областей України було оголошено повітряну тривогу. За словами очевидців, перший вибух у столиці пролунав близько 06:35, потім було ще декілька.

У місці влучань у Шевченківському районі спалахнула пожежа у нежитловій будівлі та є ушкодження декількох житлових будинків, повідомив мер міста Віталій Кличко.

Після перших вибухів очевидці  повідомляли, що до столиці продовжують летіти російські безпілотники. Кілька дронів-камікадзе збила протиповітряна оборона над Київщиною. Міський голова опублікував фото уламків одного з Shahed-136 (“Герань-2”), які сьогодні зранку атакували столицю.

За даними Київської міської військової адміністрації, станом на 9.00 по Києву зафіксовано 4 прильоти.

“Ворог продовжує атакувати. Підтверджено влучання по житловому будинку в Шевченківському районі. Наразі інформація про постраждалих уточнюється”, – йдеться у повідомленні.

Командування ПС ЗСУ повідомляє, що у зоні відповідальності Повітряного командування “Центр” (а це північні та центральні регіони країни) зенітними ракетними підрозділами та винищувальною авіацією знищено дев’ять дронів-камікадзе Shahed-136. Протиповітряна оборона Сухопутних військ на цьому ж напрямку знищила щонайменше два “шахеди”. За уточненою інформацією, усі дрони-камікадзе, зокрема й ті, що атакували столицю, ворог запускав із південного напрямку. Ймовірно, саме тому на півдні знищили найбільше ворожих дронів: українські військові на цьому напрямку збили 15 БПЛА.

“17 жовтня, з 03.30 по 06.50, силами та засобами протиповітряної оборони Повітряного командування “Південь” збито п’ятнадцять дронів: шість над Одещиною та дев’ять над Миколаївщиною”, – зазначили у ПС ЗСУ.

Загалом на південному напрямку у нічний час з 16 по 17 жовтня знищено 26 Shahed-136.

Також ворог атакував критичну інфраструктуру на східному напрямку крилатими ракетами різних типів. Три ракети були знищені зенітними ракетними підрозділами Повітряного командування “Схід”.

За даними ОК “Південь”, вночі три російські дрони влучили в об’єкти промислової інфраструктури та фармацевтичний склад в Миколаєві. На місцях влучань розпочалася пожежа.