Черговий “жест доброї волі”: окупанти заявили про відхід з Лимана

Війна з Росією, ЗСУ

Міноборони Росії заявило про відведення військ із Лимана Донецької області, куди раніше увійшли українські війська.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо з посиланням на Інтерфакс та офіційного представника міністерства оборони РФ Ігоря Конашенкова на брифінгу, заступницю міністра оборони Ганну Маляр у Facebook, Міноборони України у Twitter.

“У зв’язку зі створенням загрози оточення союзні війська були відведені з населеного пункту Красний Лиман на більш вигідні рубежі”.

Представник Міноборони РФ стверджує, що по українських військових на Краснолиманському напрямку окупанти завдавали масованих вогневих ударів, однак “незважаючи на зазнані втрати, маючи значну перевагу в силах і засобах, противник ввів резерви та продовжив наступ на даному напрямку”.

Пізніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що в Лимані тривають бої

Перед цим Міноборони України повідомило, що десантно-штурмові війська Збройних Сил України входять у Лиман.

“Українська армія має і завжди матиме вирішальний голос на сьогоднішніх та будь-яких майбутніх “референдумах”, – заявили в Міноборони.

Лиман використовувався росіянами, наряду з Ізюмом, як один з опорних пунктів для атаки на Слов’янськ. Взявши під контроль Лиман, Збройні Сили України також матимуть можливість тримати під вогневим контролем дорогу зі Сватового до Кремінної, яка є важливою для постачання російського угрупування в південно-західному секторі Луганської області.

Раніше в суботу на в’їзді в місто Лиман Донецької області встановили український прапор.

Речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що українські війська зайшли в Лиман, там тривають бої.

По обіді 1 жовтня фонд “Повернись живим” опублікував відео з Лимана і повідомив, що на ньому зафіксовано окупантів, які намагаються втекти з міста.