Білорусь прийме 20 тисяч мобілізованих росіян – ГУР

Війна з Росією, ЗСУ

В Білорусі готують місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих з Росії.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони України.

Призвані за «частковою мобілізацією», яка була оголошена минулого тижня, мають поповнити дислоковані на території Білорусі підрозділи збройних сил РФ.

За даними розвідки, в після цього поповнення, співвідношення «досвідчених» та «молодих» російських військових у цих формуваннях, має скласти 1 до 5.

Для розміщення росіян планують використати військові об’єкти та цивільні приміщення.

“Під ці потреби передають склади, ангари та інші приміщення покинутих сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств. Відповідні вказівки було надано армії Білорусі та місцевим радам”, – повідомили у ГУР.

Розвідники зазначають, що після збільшення штату підрозділи використовуватимуть російську військову техніку зі складів на території Білорусі. Також планується посилення за рахунок техніки та озброєння, знятих зі зберігання на території Республіки Білорусь.

“Брак техніки для перевезення особового складу окупаційних військ планується поповнити за рахунок мобілізації цивільних вантажних та легкових автомобілів”, – наголосили у повідомленні.

Мобілізують і тих росіян, які нещодавно заїхали на територію Білорусі. За даними української розвідки, у Мінську вже дали вказівку місцевим правоохоронним органам: вони посприяти мобілізації цих чоловіків до війська РФ.

Військовослужбовець Республіки Білорусь. Фото: Міноборони Білорусі

Учора у військовій частині поблизу столиці Білорусі почалася раптова перевірка бойової та мобілізаційної готовності.

Під час перевірки будуть відпрацьовувати призов та відновлення навичок військовозобов’язаних. Також йдеться про зняття зі зберігання військової та спеціальної техніки для перевірки її боєготовності.

Раніше Лукашенко доручив державному секретарю Ради безпеки Білорусі розпочати підготовку до оборони «за нормами воєнного часу».