Німеччина передасть Україні системи для укладання мостів і вантажні платформи (фото)

Війна з Росією, ЗСУ

Німеччина готує для Збройних Сил України мостові системи та платформи для перевезення важких озброєнь.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо з посиланням на сайт міністерства оборони Федеративної Республіки Німеччина.

Уряд готується передати 10 мостових систем, три середні мостові системи й 90 великовантажних причепів для перевезення важкого озброєння.

Також Німеччина вже передала Збройним силам України шість кулеметів «Maschinengewehr 3» (MG3) для броньованих ремонтно-евакуаційних машин і боєзапас на 30 тисяч гранат

Раніше посол Німеччини повідомила, що спеціально для України виробляють системи протиповітряної оборони «IRIS-T». На озброєнні німецької армії їх немає.

Платформа для перевезення важких озброєнь військових Німеччини. Фото з відкритих джерел

З міркувань безпеки федеральний уряд не розповідає про способи та дати транспортування до моменту передачі цієї партії підтримки.

Військові мостоукладальники можуть мати гусеничну або колісну базу. Вони мають усе необхідне для перевезення, встановлення й демонтажу мостових конструкцій.

У бойових умовах вони забезпечують безперешкодне подолання броньованою та іншою військовою технікою водних перешкод, протитанкових ровів, ярів.

Німеччина раніше повідомила про постачання українській армії 16 мостоукладальників «Biber».

Мостоукладальник Biber. Фото: Бундесвер

«Biber» базується на шасі танку «Leopard 1». Замість башти він оснащений системою зведення мосту. А процес монтажу влаштований так, що міст укладається горизонтально. Основна перевага цієї конструкції – непомітність для противника.

Така тимчасова споруда має алюмінієву конструкцію та складається з двох секцій по 11 метрів. Загальна довжина мосту – 22 метри й він може зробити переправу через 20-метрову перешкоду.

Міст може перетинати гусенична або колісна техніка класу «MLC-50 (колісна техніка – 52,6 т, гусенична – 45,4 т). Також з обмеженнями на такому мосту може використовуватися техніка класу «MLC-60».