Чеченські добровольці України показали своє озброєння (фото)

Війна з Росією, ЗСУ

Чеченські добровольці, які воюють проти Росії на боці України, отримали на озброєння українську та західну зброю.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо.

Зброю показали бійці Окремого батальйону особливого призначення міністерства оборони Чеченської Республіки Ічкерія (ОБОП МО ЧРІ).

Військовий підрозділ чеченських добровольців ОБОП МО ЧРІ функціонує у складі Інтернаціонального легіону територіальної оборони України.

Він створений Ахмедом Закаєвим 31 липня 2022 року на основі чеченського формування, що воює на боці Збройних Сил України з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Ахмед Закаєв (праворуч) в Україні. Вересень 2022. Україна. Кадр з відео

За словами Закаєва, у міру поповнення батальйон буде перетворено на «Особливу бригаду особливого призначення» у складі Інтернаціонального легіону.

На озброєнні чеченські бійці ОБОП мають гвинтівки «Ruger Precision» під патрони українського виробництва UKROP .338 Lapua.

Чеченський доброволець України з гвинтівкою «Ruger Precision». Вересень 2022. Україна. Кадр з відео ОБОП МО ЧРІ

Гвинтівка «Ruger Precision» з поздовжньо-ковзаючим затвором калібру .338 LAPUA MAG є ексклюзивною зброєю компанії «RUGER».

Також на озброєнні чеченці мають нові гранатомети M320A1 калібру 40×46 мм.

M320 може використовувати всі штатні гранати НАТО — фугасні, димові та освітлювальні. Гранатомет має самозвідний спусковий механізм, тому у випадку осічки при пострілі достатньо ще раз натиснути на спусковий гачок.

Чеченський доброволець України з гранатометом M320A1 калібру 40×46 мм. Вересень 2022. Україна. Фото: ОБОП МО ЧРІ

В ОБОП є румунські автомати PM md. 90 під патрон 7,62×39 мм. Добровольці з Чечні оснащені й іншою різною зброєю: пістолетами Glock 17 Gen3, автоматами АКС-74У, АКС-74, кулеметами, гранатометами PSRL-1, ПТРК «Фагот» та інше зброєння.

Також підрозділ отримав американські великокаліберні кулемети Browning M2.

Нагадаємо, за територіальну цілісність України воюють п’ять чеченських добровольчих батальйонів.