Україна будує з країною-членом НАТО боєприпасний завод (фото)

Війна з Росією, ЗСУ

Державний концерн “Укроборонпром” спільно з країною-членом НАТО будує завод з виробництва боєприпасів.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо.

“Укроборонпром” не уточнює деталі будівництва заводу і не називає країну-партнера.

У концерні вказують, що це вже друге оборонне підприємство, про будівництво якого досягнуто міжнародних домовленостей та укладено відповідний договір щодо виробництва боєприпасів за стандартами НАТО.

Також державний концерн повідомив, що підприємства державного ОПК працюють цілодобово над виробництвом, модернізацією та відновленням озброєння для Збройних Сил.

З початку повномасштабного вторгнення підприємства концерну передали військовим у п’ять разів більше військової техніки та озброєння, ніж за весь минулий рік.

МТ-ЛБ проходять ремонт на Харківському автомобільному заводі. Вересень 2021. Фото: Укроборонпром

Деяка броньована техніка після чергових бойових пошкоджень заходила на ремонт по п’ятому колу, а після відновлення поверталася у стрій.

Цілодобово працюють і виїзні ремонтні бригади, повертаючи до бойового стану техніку просто на полях.

Приведення до бойової готовності, зокрема після пошкодження, української, іноземної та трофейної техніки – це ключова компетенція “Укроборонпрому” на сьогодні, наголошують у концерні.

Також одне з підприємств концерну отримало право здійснювати розмінування та інші операції з вибухонебезпечними предметами на території України.

Фото на тему: ДК "Укроборонпром"Підприємство має власний Центр гуманітарного розмінування, акредитацію в ООН та фахівців високого класу.

Знешкоджувати та утилізувати боєприпаси окрім цієї структури в Україні можуть лише ЗСУ та ДСНС.

Нагадаємо, що Німеччина веде переговори з Польщею щодо створення центру технічного обслуговування для ремонту наданого Україні озброєння.