Іран веде переговори про закупівлю в Росії винищувачів Су-35 (фото)

Війна з Росією, ЗСУ

Військово-повітряні сили Ірану планують закупити багатоцільові винищувачі у Росії.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо з посиланням на іранське інформаційне агентство Borna, командувача ПС Ірану, бригадного генерала Хаміда Вахеді.

Іран зацікавлений у придбанні винищувачів Су-35 виробництва підприємства “Комсомольский-на-Амуре авиационный завод им. Ю.А. Гагарина”.

Передбачається, що Іран претендує на бойові літаки Су-35, виготовлені для Єгипту, але які не були поставлені.

Імовірно, 30 іранських пілотів було відправлено до Росії минулого року для початку навчання.

Хамід Вахеді. Фото: ЗМІ Ірану

Командувач ПС Ірану заявив, що закупівля російських винищувачів Су-30, що раніше планувалася, наразі поступилася місцем планам із закупівлі винищувачів Су-35.

Остаточне рішення про закупівлю російських винищувачів залишається за командуванням армії та Генштабу збройних сил Ірану.

Крім Росії Су-35 перебувають на озброєнні ПС Народно-Визвольної Армії Китаю, який закупив 24 російські винищувачі.

Розглядали можливість купівлі Су-35 також Єгипет та Індонезія, ймовірно, які через загрози запровадження санкцій змушені були відмовитися від них.

Винищувачі Су-35С на території підприємства “Комсомольский-на-Амуре авиационный завод им. Ю.А. Гагарина”. 2015 рік. Фото: ЗМІ РФ

Також ще одна можлива причина відмови від літаків – проблеми з льотно-технічними характеристиками російських Су-35.

Зараз 21 винищувач Су-35, які були призначені для Єгипту, вже два роки стоять на території підприємства “Комсомольский-на-Амуре авиационный завод им. Ю.А. Гагарина”.

Винищувачі Су-35 на території підприємства “Комсомольский-на-Амуре авиационный завод им. Ю.А. Гагарина”

Багатофункціональний винищувач Су-35С призначений для перехоплення та знищення у далеких та ближніх повітряних боях повітряних цілей, боротьби за панування у повітрі.