ФСБшний піп РПЦ хрестом побив священика ПЦУ на похороні бійця ЗСУ (відео)

Війна з Росією, ЗСУ

У селі Яланець Томашпільської громади на Вінниччині священик Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) намагався побити хрестом священика Православної церкви України (ПЦУ).

Про це інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на вінницький портал «Vinbazar.com», місцевого активіста Сергія Тімкова.

Як повідомляється, інцидент трапився ще 22 липня під час траурної церемонії прощалися з бійцем ЗСУ Олександром Зінівим, який загинув біля Миколаєва. На траурному заході перебували представники різних конфесії.

Під час виступу настоятеля томашпільської релігійної громади ПЦУ протоієрея Михайла Василюка настоятель храмів в селах Яланець та Нетребівка отець Анатолій Дудко спробував побити опонента хрестом. Отця Московського патріархату вочевидь обурили заклики іншого священика відмовитися від конфесії, яка має спільність з державою-терористом Росією, а також докори, що під час панахиди загиблого назвали «Алєксандром», а не Олександром.

На оприлюдненому видно, як наносить кілька ударів виступаючому хрестом після чого сутичку припиняють військові.

Під час перепалки священик розірвав нагрудний хрест отця ПЦУ. «Московський піп під час промови настоятеля ПЦУ отця Михайла проявив агресію, легкі тілесні ушкодження, зірвав хрест з настоятеля і намагався використати свій хрест як знаряддя для побоїв», – прокоментував інцидент активіст Сергій Тімков.

Нагадаємо, що у Шепетівці священикам УПЦ МП заборонили проводити масові заходи та брати участь у громадських панахидах за загиблими бійцями. Заборона діятиме в межах всієї Шепетівської територіальної громади. У мерії підкреслюють, що прийняли це рішення, аби не допустити спекуляції на віруваннях мешканців.

Подробиці на каналі Ростислав Гудзінський. Не забудь підписатися, тут уся правда про війну росії проти України, Герої України, новини політики та економіки!