Британія надішле Україні десятки гаубиць, протитанкову зброю, безпілотники і боєприпаси

Війна з Росією, Війскові технології, ЗСУ, НАТО

Велика Британія найближчими тижнями поставить в Україну десятки артилерійських знарядь, сотні безпілотних літальних апаратів і 1600 одиниць протитанкової зброї.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо з посиланням на повідомлення британського міністра оборони Британії Бена Воллеса.

Як зазначається, поставка нового обладнання значно посилить підтримку Великої Британії у боротьбі України з російським вторгненням.

Понад два десятки самохідних установок M109 калібру 155 мм і 36 артилерійських установок L119 калібру 105 мм незабаром надійдуть із Великої Британії, повідомив міністр оборони в оновленому звіті до парламенту.

Також він додав, що будеть надані радіолокаційні системи контрбатарейної боротьби та понад 50 000 боєприпасів для наявної в Україні артилерії радянських часів.

Британія також надішле понад 1600 одиниць протитанкової зброї в найближчі тижні, а також безпілотники, включно з боєприпасами до них.

“Масштаби та асортимент обладнання, яке ми надаємо, демонструють силу нашої рішучості. Разом з нашими міжнародними партнерами ми забезпечимо, щоб Україна мала інструменти для захисту своєї країни від незаконного вторгнення Путіна” – заявив Воллес.