СБУ: в “Укрзалізниці” викрили колаборантів, піймали “чиновницю” з Криму, яка тікала до Польщі (відео)

Війна з Росією, ЗСУ

Служба безпеки України викрила зрадників-колаборантів серед чиновників “Укрзалізниці”, нейтралізувала “сплячу групу” ФСБ і разом із прикордонниками затримала “чиновницю” з Криму.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо.

“Поки міністерство оборони РФ вигадує чергові нісенітниці про СБУ (цього разу про те, що вона нібито планує перевдягти своїх співробітників у форму окупантів та влаштувати розстріл місцевого населення на Одещині), українська спецслужба ефективно працює.

На будь-які фейки ми відповідаємо цілком конкретними результатами нашої реальної роботи, які дуже дошкуляють ворогу. Наші співробітники не лише захищають Україну зі зброєю в руках, але й протидіють диверсійно-розвідувальній активності ворога.

Так, за останні дні СБУ викрила двох колаборантів-залізничників, нейтралізувала “сплячу групу” агентів ФСБ на Дніпропетровщині і затримала чиновницю з Криму”.

Під час спецоперації СБУ затримала одного з керівників структурного підрозділу Донецької залізниці, який був завербований окупантами. За їхнім завданням він мав збирати дані щодо переміщення техніки ЗСУ та дислокації українських блокпостів. Іншого зрадника схопили у Києві. Ним виявився посадовець центрального офісу “Укрзалізниці”.

З початку повномасштабної агресії РФ проти України він закликав колег підтримати агресора. Зокрема, робив масову розсилку ворожої агітації на меседжери працівників підприємства.

Крім того, під час тимчасової окупації Ірпеня, Бучі та Ворзеля, чоловік допомагав загарбникам зорієнтуватися на місцевості для облаштування позицій і мародерства, зазначають у СБУ.

На Львівщині під час спроби виїхати до Польщі правоохоронці затримали чиновницю одного з “міністерств” тимчасово окупованого Криму, яка сприяла утвердженню окупаційної влади РФ на півострові.

За даними слідства, що протягом 2014-2021 років зрадниця обіймала керівну посаду в одному з “міністерств” тимчасово окупованого Криму. Також встановлено, що жінка відкрито підтримувала злочини російських військових та агресію РФ проти України.

Наразі встановлено, що в січні 2022 року жінка прибула на територію України, з її слів: “приехала по семейным обстоятельствам”. Проте втекти назад їй вже не вдалось, адже Росія розпочала так звану “військову спецоперацію”. Жінку виявили прикордонники Львівського загону в одному із пунктів пропуску під час спроби виїхати до Польщі. В подальшому зрадниця мала намір через Білорусь потрапити до Росії.

Наразі зловмисниці повідомлено про підозру в державній зраді та обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 4 млн грн.

У Дніпрі спецпризначенці СБУ затримали “сплячу” диверсійну групу агентів ФСБ у складі трьох місцевих мешканців (була сформована ще у 2015 році та одразу “законсервована”). Під кураторством ворожих спецслужб вони вели в регіоні диверсійну та розвіддіяльність.

Серед останніх завдань “розконсервованих” диверсантів – проникнути до лав місцевої Тероборони і здобути дані про функціонування штабів Нацгвардії та ЗСУ.

Також СБУ звітує про затримання у Луганській області ворожого агента, якого Росія “закинула” в Україну за тиждень до початку війни. Ним виявився чоловік, який щойно вийшов з російського СІЗО. Він мав проводити розвідку району та фотографувати позиції ЗСУ.

 

Наразі всіх фігурантів затримано. СБУ проводиться відповідні заходи, щоб встановити весь ланцюжок причетних і притягнути їх до відповідальності, наголосив Дехтяренко.