АвтоКрАЗ готує оновлення до моделі КрАЗ-63221 (відео+фото)

Війскові технології, ЗСУ

Кременчуцький автомобільний завод («АвтоКрАЗ») готує оновлення вантажного автомобіля моделі КрАЗ-63221.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо з посиланням на Мілітарний.

Начальник експериментального цеху ПрАТ «АвтоКрАЗ», Валентин Овдієнко, розповів в програмі Security talks про оновлення вантажного автомобіля КрАЗ-63221.

«Автомобіль 63221 знаходиться в процесі збирання. Оригінальність цього автомобіля, що на ньому застосований двигун Cummins, вся гальмівна система це Полтавського автоагрегатного заводу, вся система охолодження від Сумського авторемонтного заводу», – розповів Валентин Овдієнко.

«Мости, підвіска, рама – це все власного виробництва (ред. АвтоКрАЗ), ливарну продукцію ми отримуємо: частину з Харкова, частину зі Сміли (ред. мова про Смілянський ливарний завод) для виробництва саме важких вузлів», – відзначив начальник експериментального цеху «АвтоКрАЗ».

Слід зазначити, що на підприємстві «АвтоКрАЗ» є власне ливарне виробництво, зокрема сталеливарний цех потужністю 15-ть тисяч тонн на рік та ділянка кольорового лиття потужністю 300 тонн на рік. Виробництво оснещене електродуговими печами.

Кабіна експериментальної вантажівки теж власного виробництва Кременчуцького автомобільного заводу.

КрАЗ

Автомобільне шасі КрАЗ-63221 – високої прохідності, призначене для монтажу озброєння і військової техніки, установок спеціального та промислового призначення, а також буксирування причепа всіма видами доріг, бездоріжжю і будь-якій місцевості.

Вахтівка на базі КрАЗ-63221

Вантажівка виготовляється в модифікації військового призначення, обладнаний системою регулювання тиску в шинах, при цьому управління здійснюється з кабіни рухомого автомобіля, і місцями для кріплення особистої зброї водія і пасажирів.

Українське машинобудівне підприємство ПАТ «Полтавський автоагрегатний завод» («ПААЗ») з виробництва складної гальмівної апаратури для великовантажних автомобілів, розташоване в місті Полтава, з 1996 року входить до складу холдингової компанії ПАТ «АвтоКрАЗ».

Цех збирання на АвтоКрАЗ

Нагадуємо, що у 2021 році КрАЗ провалив замовлення Міністерства оборони України для Збройних Сил України. Проте минулого місяця на автомобільному заводі АвтоКрАЗ заявили про портфель замовлень на 2022 рік у кількості 1000 вантажівок. В нього входять вантажні автомобілі замовлені Департаментом оборони США в рамках 3-річного контракту.