ОБСЄ показала приховану важку артилерію окупантів (фото+карта)

Війна з Росією, ЗСУ

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нещодавно оприлюднила фотографії того, як окупаційні сили Росії приховують важку артилерію.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо з посиланням на Мілітарний.

У звіті ОБСЄ №278/2021 за листопад 2021 року було повідомлено, що бойовики розмістили з порушенням ліній відведення важку артилерію калібру 122 мм.

Так, 24 листопада на 60 км західніше Луганська було розміщено дві самохідні артилерійські установки 2С1 «Гвоздика».

Звіт ОБСЄ №278/2021

Самохідні установки було розміщено на території об’єкту поблизу житлового району населеного пункту Комісарівка.

Нещодавно моніторингова місія ОБСЄ оприлюднила знімки за листопад з безпілотника, який зафіксував цю артилерію окупаційних сил приховану у будівлі.

САУ 2С1 «Гвоздика» окупаційних сил Росії прихована у будівлі. 24 листопада 2021. Фото: ОБСЄ

У листопаді українські військові публікували відео того, як бойовики обстрілюють позицій Збройних сил на Луганщині з калібру 122 мм.

Населений пункт Комісарівка – селище міського типу в Україні, Перевальському районі Луганської області. З 2014 року селище перебуває під окупацією.

Комісарівка (зеленим) та окуповані території (червоним) на мапі

Довідково: 2С1 «Гвоздика» — радянська 122-мм самохідна артилерійська установка на базі шасі МТ-ЛБ.

Вона призначена для знищення живої сили, артилерійських батарей, дзотів, а також для забезпечення проходів в мінних полях та польових загородженнях.

САУ 2С1 «Гвоздика» окупаційних сил Росії на Донбасі

Нагадаємо, у листопаді ОБСЄ також опублікувала у відкритий доступ знімки з Донбасу, на яких зафіксовано скупчення реактивних систем залпового вогню, включно з російською модифікацією «Град-К».

У жовтні місія ОБСЄ зафіксувала бойову техніку, розміщену за межами визначених районів відведення та яку намагалися замаскувати.