Україна відвантажила танк «Оплот» замовнику з США (фото)

Війна з Росією, Війскові технології, ЗСУ

Державна компанія «Укрспецекспорт» відвантажила танк БМ «Оплот» замовнику з США.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо з посиланням на Укроборонпром.

Генеральний директор ДК «Укрспецекспорт» Вадим Ноздря зазначив, що танк відбув до США в рамках виконання контракту на виготовлення та відвантаження цієї бойової машини між спецекспортером та американським замовником.

Заявлено, що БМ «Оплот» виготовлено в сучасній комплектації та повністю готовий до експлуатації.

Танк відправили до Сполучених штатів в рамках контракту, який був підписаний ще у 2018 році.

Військово-транспортний літак США у Києві. Жовтень 2021. Фото: Олександра Науменка

Нагадаємо, у жовтні стало відомо, що «Харківське конструкторське бюро машинобудування» проведене ремонт танка БМ «Оплот» для Міністерства оборони України.

У вересні було повідомлено, що у Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості України розраховують експортувати танк.

Також «Завод імені Малишева» виготовив у серпні новий танк «Оплот-2М» на замовлення Державної компанії «Укрспецекспорт».

Його публічна демонстрація відбулася на військовому параді з нагоди святкування 30-ї річниці відновлення Незалежності України.

Танк «Оплот-2М». Серпень 2021. Фото: Завод імені Малишева

Довідково: БМ «Оплот» – це середній танк українського виробництва. Бойову машину виготовляють на Заводі ім. В.О. Малишева.

Танк призначений для ураження вогнем усіх видів наземних (надводних) і низьколітаючих на малих швидкостях повітряних цілей в умовах вогневої протидії супротивника.

Виконання широкого кола бойових завдань можливе за різних кліматичних, метеорологічних і дорожніх умов у діапазоні температури навколишнього середовища від -40°С до +55 °С, за відносної вологості повітря до 98% при температурі +25° С, висоті до 3000 м над рівнем моря і запиленості повітря, що трапляється під час експлуатації.