«Укроборонпром» підписав угоду з Babcock для розвитку ВМС ЗСУ

Війскові технології, ЗСУ

Державний концерн «Укроборонпром» підписав угоду про співпрацю з міжнародною групою компаній Babcock International щодо розширення спроможностей Військово-Морських Сил України.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на компанію Babcock International.

Угоду було підписано у Лондоні під час Міжнародної виставки оборонних технологій DSEI-2021.

Проводив переговори генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв у присутності міністра з питань оборонних закупівель Великої Британії Джеремі Квіна.

Babcock International працює у сфері оборонної, аерокосмічної промисловості та безпеки.

Підписання угоди між Укроборонпром та Babcock International. Вересень 2021

Компанія має хороші можливості для підтримки амбіцій України щодо UNCEP, маючи багату історію проєктування, будівництва та управління інтеграцією деяких з найбільш складних кораблів у світі.

Інтеграцією від невеликих бойових катерів і рятувальних суден до морських патрульних суден і авіаносців, зі значним досвідом будівництва, ремонту та управління сучасними об’єктами верфей і військово-морських баз.

Документом передбачається співробітництво та спільна реалізація українських військово-морських проєктів – у рамках програми розширення спроможностей ВМС ЗСУ Ukrainian Naval Capabilities Enhancement Programme (UNCEP).

Підписання даної угоди сприятиме ефективному виконанню тристороннього Меморандуму щодо реалізації програми UNCEP, підписаного 21 червня в Одесі, між Міністерством оборони України, урядом Великобританії та компанією Babcock.

Після підписання угоди між Укроборонпром та Babcock International. Вересень 2021

«Наша співпраця стане драйвером відновлення суднобудівної галузі України», – зазначив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Своєю чергою, генеральний директор компанії Babcock Девід Локвуд також висловив упевненість в ефективності подальшої взаємодії:

«Ми маємо команду експертів, які працюють над тим, аби взаємодія з українськими субпідрядниками та урядовими структурами швидко вдосконалювалась, а разом із тим покращувалась і підтримка сучасного Військово-морського флоту та морської інфраструктури в Україні».