В Україні вже працюють над документацією по ОТРК на шасі Tatra (відео)

Війскові технології, ЗСУ

В Україні працюють над технічною документацією по переведенню перспективного ОТРК на колісне шасі Tatra.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо.

У ході робочої поїздки на Харківщину, 9 вересня Віцепрем’єр-міністр України — Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський ознайомився із виробничим потенціалом підприємств ОПК в Харківщини.

На одному з опублікованих фото можна розглянути креслення 5-ти вісного шасі:

Ймовірно це нова СПУ перспективного українського ОТРК «Сапсан», на базі шасі Tatra, що створюється в інтересах Збройних сил України.

На початку року стало відомо, що для ОТРК «Сапсан» розглядають використання нового шасі від компанії Tatra.

Саме вироби цього виробника розглядається для використання в якості уніфікованої платформи для всіх ракетних військ та артилерії ЗСУ.

Наприкінці минулого року Заступник міністра оборони з озброєння Олександр Миронюк розказав, що розробка оперативно-тактичного ракетного комплексу «Сапсан» для потреб Міністерства оборони України буде відновлена у 2021 році.

Роботи тривали з 2010 року за державного бюджету і згодом припинені, після розробку ОТРК від КБ «Південне» під назвою «Грім-2» фінансував іноземний замовник.

Роботи по розробці вітчизняного оперативно-тактичного комплексу були згорнуті за рішенням тогочасного міністра оборони Павла Лебедєва, що зараз підозрюється у державній зраді.

У квітні 2019 року ми повідомляли, що для випробувань у Збройних Силах України готовий дослідний зразок оперативно-тактичного комплексу від Конструкторського бюро «Південне», тоді про це тоді на річниці з дня створення КБ розказав Генеральний директор підприємства Олександр Дегтярьов.