Харківський автозавод розпочав ремонт техніки ЗСУ (фото)

Війскові технології, ЗСУ

Державне підприємство «Харківський автомобільний завод» (ХАЗ) проводить ремонт військової техніки для ЗСУ.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо з посиланням на Укроборонпром.

Виконання ремонтних робіт відбувається за новими договорами з Міністерством оборони України.

Завод відновлює кілька десятків одиниць військових машин МТ-ЛБ і багатовісних колісних тягачів МАЗ-537.

Техніка буде повністю розібрана, всі вузли та агрегати відремонтують або замінять на нові, після чого машини будуть зібрані та пройдуть обкатку з подальшою передачею до військових частин.

Колісні тягачі МАЗ-537 проходять ремонт на Харківському автомобільному заводі. Вересень 2021. Фото: Укроборонпром

Виконання цього замовлення підприємство планує завершити наприкінці листопада 2021 року згідно з умовами державних контрактів.

Також цьогоріч ХАЗ має намір укласти низку нових договорів.

Довідково: Харківський автомобільний завод є одним з небагатьох підприємств українського оборонно-промислового комплексу.

Підприємство спеціалізується на ремонті машин, колісних і гусеничних тягачів, інженерної техніки, бронетранспортерів, колісних вантажівок і тягачів, тракторів, автобусів та агрегатів до техніки військового призначення тощо.

У червні Міноборони України розказало про масштаби ремонту автотехніки для Збройних Сил України у 2021 році, що будуть замовлені у підрядників.

Вантажні автомобілі Урал-4320

Оборонне відомство представило народним депутатам річний план закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення, де зокрема вказується кількість запланованої до ремонту автомобільної техніки.

Також вказана запланована вартість цих робіт, що за документом проводитимуться із застосуванням електронної системи закупівель за спрощеною процедурою.