План оборони держави передали на розгляд Уряду

ЗСУ

Міноборони України подало на розгляд Кабінету Міністрів проєкт принципово нового стратегічного документа “План оборони держави”.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо з посиланням на Міністерство оборони України.

Його розробка, за рішенням воєнно-політичного керівництва країни, тривала протягом 2019-2021 років.

Документ розроблявся у взаємодії з усіма відомствами сектору безпеки та оборони України.

«Аналіз чинної системи державного стратегічного планування у сфері оборони засвідчив неефективність наявних підходів, коли основна роль відводилась органам військового управління Збройних Сил, що не володіли достатніми повноваженнями для повноцінного залучення до процесу планування інших державних органів», – йдеться у повідомленні Міноборони.

Міністр оборони України Андрій ТаранМіністр оборони України Андрій Таран. Новина: Міноборони внесло на розгляд Кабміну план оборони держави

Андрій Таран зазначив, що вперше доктринально оформлюється концентрація скоординованих зусиль усього державного апарату, громадянського суспільства та сил безпеки і оборони в єдину силу з відсічі агресій різного масштабу і географічного спрямування на принципах «всеохоплюючої оборони».

«Всеохоплююча оборона», передбачена Стратегією воєнної безпеки України, за словами Міністра оборони, покладена в основу структури із понад десяти складових Плану оборони.

Вони охоплюють ключові сфери функціонування держави під час збройного захисту її незалежності та територіальної цілісності.

«План дає змогу сповна використати потенціал державного апарату та органів місцевого самоврядування для сприяння, підтримки та забезпечення дій сил оборони під час виконання ними завдань у конкретному місці у конкретний час», – додав Андрій Таран.

Наразі план оборони передано на розгляд Кабінету Міністрів України.

У разі схвалення, документ буде направлений до Ради національної безпеки і оборони, яка і прийме рішення щодо рекомендацій Президенту України стосовно його затвердження.

Нагадаємо, Міноборони оприлюднило звіт щодо комплектування бойових військових частин Збройних сил України.