Німецька компанія використовуватиме українські ракетні двигуни (фото)

Війскові технології, ЗСУ

Німецька компанія Rocket Factory Augsburg (RFA) використовуватиме українські ракетні двигуни.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо з посиланням на Arstechnica.

RFA вирішила не розробляти власний двигун, а купувати у Державного підприємства «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова».

Як аргумент такого рішення, компанія привела, що комерційні конкуренти зі США «набагато просунулись» в розробці свої ракетоносіїв.

У «Крылья» припускають, що мова йде про поставки елементів двигунів РД-809К або РД-870.

Минулого року ракетний завод у Аугсбургу оголосив, що його перша ракета-носій RFA One буде мати можливість виводити 1,2 тонни на полярну орбіту.

Німецька ракета від Rocket Factory Augsburg

Це значне збільшення потужності ракети з спочатку анонсованої у 200 кг привернуло увагу, оскільки стартова ціна залишилась без змін – близько 3 млн євро.

У жовтні 2020 року повідомлялось, що Федерації промисловості Німеччини захотіла побудувати у Північному морі космодром для запуску невеликих космічних апаратів для забезпечення національної безпеки.

Збирання ракетоносія Зеніт-3 виробництва ДП «Південмаш»

Замовлення для українського підприємства також озвучують у українсько-американському стартапі Firefly.

Завдяки наявному заводу в Техасі, а також у Маямі (зараз будується) та на українських потужностях, у перспективі планує збирати 24 ракети на рік.

Після «обкатки» ракети Firefly Alpha засновник проєкту Максим Поляков планує почати розробку більш вантажопідйомної ракети Firefly «Бета» вантажопідйомністю 4 тонни.