Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо

Війна з Росією, ЗСУ

Майбутній патрульний катер типу Island ВМС ЗС України вийшов у море на ходові випробування після проведення ремонту.

Про це повідомляє щоденний портал Воїн-інфо з посиланням на пресслужбу національного флоту.

Контрольний вихід в море на ходові випробування відбулись у Сполучених Штатах Америки, в місті Балтімор, штату Меріленд.

Відео з випробуваннями:

До США вже прибули майбутні екіпажі катерів Island для проведення 10-тижневого курсу підготовки на базі навчального центру Берегової охорони.

Це вже друга партія катерів, які США передадуть Україні в рамках допомоги у сфері безпеки та оборони.

Це будуть патрульні катери USCGC Ocracoke (WPB-1307), USCGC Washington (WPB-1331) та USCGC Kiska (WPB-1336), які раніше були в складі Берегової охорони США.

Перед відправкою за океан українські військові моряки проходили інтенсивний курс в Україні на базі 198 Навчального центру ВМС ЗС України та інших установах.

Фотообкладинка до новини. Патрульний катер типу Island P191 "Старобільськ" зі складу ВМС ЗС України. Фото: Думская

Перший етап підготовки відбувся в Одесі, де відібрані кандидати пройшли теоретичний і практичний курси занять, на яких вивчали технічні характеристики катерів цього класу.

Під час другого етапу, що тривав чотири тижні, майбутні члени екіпажів відпрацьовували майже всі практичні питання, пов’язанні зі службою на кораблі.

Наприкінці другого етапу особовий склад всього екіпажу катера практикували роботу роботу між головним командним пунктом і всіма постами.

Зараз вже завершується підготовка в Україні майбутнього екіпажу п’ятого патрульного катеру типу Island. Екіпаж уже пройшов військово-лікарську комісію на придатність до служби на кораблях та виїзду за кордон.