Медичні сили ЗСУ очікують внесення змін до Ан-178Т

Війскові технології, ЗСУ

Командування Медичних сил ЗСУ обговорило з представниками ДП «Антонов» вимоги до літака Ан-178Т у санітарно-медичному варіанті.

Про це повідомляє Командування Медичних сил Збройних Сил України, пише Воїн-інфо.

На території ДП «Антонов» відбулася зустріч представників Медичних сил Збройних Сил України та підприємства.

Сторони обговорили додаткові вимоги до літака Ан-178Т, що дозволить використовувати його для проведення аеромедичної евакуації особового складу.

Головний конструктор ДП «Антонов» Олександр Двейрін та Директор програми Ан-148, Ан-158, Ан-178 Віктор Казуров розповіли військовим про можливості літака та технічні характеристики.

Варіанти завантаження до літака Ан-178Т. Листопад 2020. Фото: Медичні сили ЗСУ

Зі свого боку представники Медичних сил зауважили, що вантажна кабіна літака повинна бути пристосована для встановлення змінних медичних модулів.

«Це дозволятиме використовувати літак для здійснення трьох варіантів аеромедичної евакуації, а у разі необхідності швидко перепрофілювати його для виконання інших завдань», – йдеться у повідомленні Командування.

За результатами обговорень було прийнято рішення щодо внесення відповідних змін до додаткових вимог літака Ан-178Т.

Як повідомлено, наступним кроком буде залучення до процесу представників вітчизняної промисловості, що мають досвід у створенні медичних модулів для авіаційного транспорту.

Ан-178 на авіашоу у Берліні в 2016 році

«Застосування Ан-178 у санітарно-медичному варіанті дасть змогу вирішити завдання з перевезення поранених, надавати екстрену медичну допомогу», – підкреслюють у Командуванні Медичних сил ЗСУ.

Нагадаємо, Міністерство оборони України підготувало проєкт закупівлі трьох Ан-178.

У перспективі чисельність літаків Ан-178 у складі Збройних сил України має бути збільшена.