З’явилось відео тренувань ССО ЗСУ та США з V-22 Osprey

ЗСУ, НАТО

Спецпризначенці України та США без парашутів десантувались на Хмельниччині з V-22 Osprey.

Про це повідомляє АрміяInform, пише Воїн-інфо.

На Хмельниччині CCО України та США на полігоні відпрацювали елементи бойового десантування посадочним способом з повітряного судна та перекидання сил швидкого реагування за допомогою конвертопланів V-22 Osprey.

Тактичні тренування спецпризначенців ЗСУ та їхніх американських колег зі складу повітряно-тактичної групи США в Європі Fiction Urchin розпочалися 17 вересня на одному з військових летовищ Повітряних Сил неподалік Вінниці.

Тренування відбуваються в рамках стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднанні зусилля 2020».

Зазначається, що навчання дозволять продемонструвати готовність України дати відсіч збройній агресії самостійно та з використанням механізмів міжнародної підтримки, також — підвищити взаємосумісність із силами та засобами НАТО.

Нагадаємо, 19 вересня сотні британських десантників висадились в України на Миколаївщині в рамках навчань «Об’єднанні зусилля 2020».

Osprey

Для довідки: Конвертоплан Osprey був розроблений американським консорціумом Bell / Boeing в 1980-х роках. Апарат має в довжину 17,5 метра, у висоту – 6,7 метра і розмах крила – 14 метрів.

Максимальна злітна маса конвертоплана становить 27,4 тонни при зльоті як літак і 23,8 тонни при вертикальному зльоті. Завдяки двигунам, котрі можуть повертатися майже на 98 градусів і повітряними гвинтами мотогондолах конвертоплан здатний на вертикальні зліт і посадку як вертоліт і швидкий горизонтальний політ як літак.

У літаковому режимі польоті V-22 може виконувати польоти на швидкості 446 кілометрів на годину на відстань до 1,6 тисячі кілометрів. Американський конвертоплан розрахований на перевезення до 32 осіб, а також вантажів масою 9 тонн у вантажному відсіку або до 6,8 тонни на зовнішній підвісці.