На Донбасі поранено військового

Війна з Росією, ЗСУ

На Донбасі окупаційні сили Росії порушили режим припинення вогню, відкривши вогонь зі стрілецької зброї по військових України. Одного військового поранено.

Про це повідомляє штаб Операцій об’єднаних сил, пише Воїн-інфо.

Повідомляється, що порушення режиму припинення вогню було зафіксовано неподалік населеного пункту Піски, де ворог відкрив вогонь зі стрілецької зброї у бік позиції ЗСУ.

Внаслідок ворожого пострілу один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав кульове наскрізне поранення в ногу.

«Воїну надали домедичну допомогу та доправили до лікувального закладу», – розповідають у штабі ООС.

Ілюстрація до новини. ООС

Ще одне застосування противником стрілецької зброї відмічено поблизу Павлополя.

Також повідомляється, що порушення досягнутих домовленостей зафіксоване в районі населеного пункту Водяне. На цій ділянці помічено проліт ворожого БПЛА типу «МЕВІК-2» із перетином лінії розмежування.

«Засобами радіоелектронної боротьби безпілотник противника було подавлено, що унеможливило його подальше застосування», – йдеться у повідомленні.

У штабі ООС зазначається, що окупанти намагаються спровокувати військових України на відкриття вогню, але військові вогонь у відповідь не відкривали.

Нагадаємо, видання “Цензор.нет” оприлюднило інформацію, що Міноборони видало наказ №330, який вводить штрафи для українських військових за вогонь у відповідь на Донбасі.

У Міноборони заявили, що «наказ №330», який вводить штрафи для військових ЗСУ за вогонь у відповідь на Донбасі, ще не виданий.

Повідомляється, що робота над документом триває. І метою його є мотивувати українських військових.