В Україні розпочалась масштабна боротьба з контрабандою

ЗСУ

6 липня 2019 року президент України Володимир Зеленський разом із новим керівником Державної прикордонної служби України Сергійом Дейнеко та керівником Держмитниці Максимом Нефьодовим здійснив робочу поїздку на Закарпаття про це інформує Голос.if.ua.

У ході даної поїздки була проведена нарада з керівниками прикордонної служби, митниці, адміністрації та інших відомств. Одним із цікавих та змістовних був виступ очільника Держприкордонслужби Сергія Дейнеко, який коротко розповів про стан справ у прикордонній зоні та самого відомства, роботу міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ужгород», що на кордоні зі Словаччиною, а також виявлення контрабанди та правопорушень станом на сьогодні і звернувся з особливою пропозицією до всіх присутніх: «Давайте боротись з контрабандою разом і не показувати, що ми прилетіли з різних планет і нам нічого не відомо, бо ми живемо в Україні і знаємо про всі порушення і контрабанду, яку перевозять за кордон. Давайте працювати на благо нашої держави і припинимо оцю ганебну схему контрабанди. Ми можемо наповнити і збільшити швидко наш держбюджет та створити рівні умови для роботи українським підприємствам, щоб вони могли процвітати і розвиватися. Більше того, хочу наголосити всім прикордонникам, що чесним бути вигідно, бо затримавши нещодавно контрабанду сигарет наш співробітник отримав більшу премію аніж йому б запропонували хабар. Тому, якщо сьогодні у нас є підтримка президента у боротьбі з контрабандою і чітке розуміння правильної роботи усіх наших відомств, то контрабанди на українських кордонах в майбутньому не повинно бути, а казна нашої держави з кожним днем має наповнюватись».

Президент України підтримав ініціативу Сергія Дейнеко і його подальші кроки у боротьбі з контрабандою, розуміючи, що цей напрямок роботи буде непростим і потрібно вже зараз приймати кардинальні зміни. Також Володимир Зеленський одразу показав свою позицію у боротьбі з корупцією і контрабандою та зробив заяву про звільнення з посад керівників Волинської, Закарпатської, Чернівецької і Львівської митниць, а також вимагає змінити працівників управління СБУ на Закарпатті, які відповідають за боротьбу з корупцією і контрабандою.
У соцмережах ця інформація набирає популярності і розголосу та всі вітають правильні ініціативи керівництва держави і інших відомств, які починають справжню боротьбу з корупцією, контрабандою і позитивними змінами в державі, але наголошують, що зміни потрібно починати з себе кожному українцю і тоді держава наша буде успішною, а українці багатими.