Два військові кораблі РФ переслідували есмінець США в Чорному морі

Без рубрики, НАТО

Інформацію про те, що американський ракетний есмінець USS Ross переслідувало два бойові кораблі РФ, підтвердив виконувач обов’язків посла США у Грузії Росс Вілсон.Американський ракетний есмінець USS Ross, який прямував у грузинський порт Батумі в Чорному морі, дорогою дійсно переслідувало два російські бойові кораблі, 24 квітня повідомляє грузинський інформаційний портал “Грузия.Onlinе” із посиланням на коментар виконувача обов’язків посла США у Грузії Росса Вілсона.

“Це характерно для Росії, стежити і йти слідом під час таких заходів, коли відбувається розгортання американських морських суден або інших країн. Але це наше право здійснювати такі операції з огляду на міжнародне право, напевно, краще запитати у Росії, які ризики вони вбачають у цьому”, – заявив американський дипломат.

Ракетний есмінець військово-морських сил США USS Ross увечері 14 квітня увійшов в акваторію Чорного моря.

Як повідомило “РИА Новости” з посиланням на міністерство оборони РФ, російські кораблі встановили спостереження за есмінцем. USS Ross узяли під контроль берегові радіотехнічні засоби російського флоту, за його діями стежать патрульний корабель “Василий Быков” і розвідувальний корабель “Иван Хурс”.
gordonua