Війна в Сирії: – хроніка бойових дій 1-6 квітня 2019 рік

Військові конфлікти

Сирійські Демократичні Сили: Кілька терористів-смертників атакували місто Ракка скоординованим чином. Є загиблі і поранені. Але офіційно СДС повідомили, що то була плановане знищення мін встановлених ісламістами.

Курдські “Визвольні війська Афріна” заявили по чергову операцію проти про-турецькиї формувань. Згідно повідомлення вбито 7 бійців ВСА і ще більше поранено в Афріні і Марі.

Сирійські ЗМІ повідомляють, що з учорашнього дня припинилися удари по горі, де переховуються бойовики Ісламського держави. Як стверджується, командування СДС почало переговори про здачу джихадистів.
Також зазначається, що з н.п. Багуз Фукані триває вивезення металобрухту та розпочато відновлення доріг, що ведуть в цей район. Бійці СДС проводять операції з пошуку сплячих осередків бойовиків Ісламського держави в селах Абу Хаммам, Абу Хардуб та ін. н.п. в долині Євфрату.
Бойовики ІДІЛ на підконтрольних Сирійським Демократичним Силам територіях в провінціях Дейр-ез-Зор, Ракка і Хасака продовжують влаштовувати теракти з використанням СВП і засідки як на рядових бійців СДС, так і на тих мирних жителів хто співпрацюють з арабо-курдським союзом.

Вчора стався бунт у в’язниці де утримуються бойовики ІДІЛ-іноземці. Ув’язнені скоїли напад на охоронців і прорвали внутрішні стінки периметру в’язниці. Спеціальні сили СДС відповіли авіаційною підтримкою коаліції. Ситуація вирішувалася “мирно”, і всі засуджені обліковувалися, каже @CJTFOIR@CJTFOIR: “Сирійські Демократичні Сили відповіли на інцидент у в’язниці Дайрік, Сирія, в п’ятницю. СДФ успішно вирішив ситуацію мирним шляхом, не повідомляючи про жертви, і всі затримані доходили на підтримку.

Ізраїль: Ху@ло і Нетаньяху обговорили тему Сирії докладно, дуже уважно і в різних аспектах. У короткій заяві для преси Нетаньяху сказав: “Ми обговоримо ситуацію в Сирії, питання координації між нашими арміями, а також інші важливі для Ізраїлю теми”.

Міністерство будівництва і заселення Ізраїлю оголосило про свої плани щодо підвищення рівня заселеності Голанських висот. Згідно з планами, протягом 30 років сюди повинні переселитися близько 250 тис. чоловік.

У мережі з’явилися супутникові знімки індустріального парку “Шейх Наджар” на сході сирійського міста Алеппо, по якому в ніч на 28 березня ВПС Ізраїлю завдали ракетного удару. В контексті було-стало.

Іран: На відео Іранський ударний БПЛА завдає ударів по позиціях повстанців в сирійській провінції Хама.Залісся: Погода в Сирії покращилась і русня знов в повітрі над Ідлібом. З ранку російські літаки помічені над Марратом Тамсріном, Фоа, Сарміном.

Там же завдано декілька ударів по позиціям бійців ХТШ. На відео.

Відеопрогравач

 Сирійський режим все частіше використовує нові російські боєприпаси. Цього разу виявлений залишки ракети БМ-30 Смерч в сільській місцевості Ідлібу.

Великий Ідліб: Крім 300мм боєприпасів, режим проти власного народу поновив використовувати запалювальні. Цей випадок зафіксовано вперше з літа минулого року.

Місто Яр’яназ в південному Ідлібі обстріляне ракетами з кластерними боєприпасами.
Внаслідок обстрілу села Шаріат, на захід від Хама вбиті три мирних жителі, включаючи жінку. Під ударами село Джабал аль-Шашабо, що примикає до турецької точки спостереження на захід від Хама.

Кілька людей були вбиті, а кілька інших поранені внаслідок обстрілу силами асада – Кафр Набл в Ідлібі. Вбито дитину, ще 20 людей з них 7 дітей поранені.

Відеопрогравач

 В наслідку обстрілу Калаат аль Мудік пошкоджена школа.

Ще під артилерійські обстріли САА потрапили села Анкаві і Аль-Омкія на рівнині аль-Габ в західному передмісті Хама.

Загалом ситуація дуже загострилась в районі рівнини аль-Габ. Артилерія ХТШ відповідає.

Відеопрогравач

Опозиція відповіла обстрілом сил асада в місті Аль-Расіф у західній Хама.

Також, повстанці відзначилися декількома успішними атаками з ПТРК. Група сирійських військових на лінії зіткнення в провінції Хама була знищена. Принаймні 5 загиблих з боку асадитів. Серед них один з командирів елітних «Сил Тигра».

Сирія: Президент Сирії башар асад зустрічався з міністром іноземних справ Венесуели Хорхе Арреасой. «Скажи хто твій друг і я скажу хто ти».

Черговий раунд перемов по Сірії в Нур-Султані (Астана) запланований на 25-26 квітня, повідомив заступник голови МЗС Казахстану Мухтар Тлеуберді.

Далі буде…